MALAYSIAN ACCOUNTING STANDARDS BOARD
LEMBAGA PIAWAIAN PERAKALINAN MALAYSIA
25 July 2013

Mr Hans Hoogervorst

Chairman

International Accounting Standards Board
30 Cannon Street

London, EC4M 6XH

United Kingdom

Dear Mr Hoogervorst

EXPOSURE DRAFT ED/2013/4 — DEFINED BENEFIT PLANS: EMPLOYEE
CONTRIBUTIONS (PROPOSED AMENDMENTS TO IAS 19)

The Malaysian Accounting Standards Board (MASB) welcomes the opportunity to provide
comments on the |ASB Exposure Draft on Defined Benefit Plans: Employee Contributions —
Proposed amendments to IAS 19 (ED/2013/4).

We support the IASB’s efforts to amend IAS 19 Employee Benefits to provide a practical
expedient where contributions from employees that are solely linked to the employee'’s
service that is rendered in the same period could be recognised as a reduction of service
cost. Our detailed responses are enclosed in the Appendix of this letter.

If you need further clarification, please contact Ms. Tan Bee Leng at +603 2240 9200 or by
email at beeleng@masb.org.my.

Thank you.

Yours sincerely,

>

MOHAMMAD FAIZ AZMI
Chairman

Suite 5.2, Level 5, Wisma UOA Pantai, No. 11, Jalan Pantai Jaya, 59200 Kuala Lumpur
Tel : (603) 2240-9200 Fax : (603) 2240-9300 E-mail : masb@masb.org.my Website : www.masb.org.my
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Appendix
Question 1

The IASB proposes to amend IAS 19 to specify that contributions from employees or third
parties set out in the formal terms of a defined benefit plan may be recognised as a
reduction in the service cost in the same period in which they are payable if, and only if, they
are linked solely to the employee’s service rendered in that period. An example would be
contributions that are a fixed percentage of an employee’s salary, so the percentage of the
employee’s salary does not depend on the employee’s number of years of service to the
employer. Do you agree? Why or why not?

Response

We support the IASB’s proposals to offer a pragmatic solution that will simplify the
accounting for contributions from employees or third parties to a defined benefit plan.

However, we wish to highlight that the proposed criteria for “payment of contributions that is
linked solely to the employee’s service rendered in that period” as it is currently drafted, may
be subject to different interpretations. For example, it is not clear whether a fixed rate of
contribution that varied with age or seniority of employees is considered as “contribution
linked solely to the employee’s service rendered in that period” and accordingly meet the
practical expedient criteria.

We therefore suggest that the IASB to provide application guidance on when the proposed
amendments can be applied to arrangements other than those identical to the example
provided in paragraph 93. We believe that it is not the intention of the IASB to provide this
practical expedient for a narrow application. We believe that additional guidance helps to
reduce potential divergence in application when the amendments are finalised.

Question 2

The IASB also proposes to address an inconsistency in the requirements that relate to how
contributions from employees or third parties should be attributed when they are not
recognised as a reduction in the service cost in the same period in which they are payable.
The IASB proposes to specify that the negative benefit from such contributions is attributed
to periods of service in the same way that the gross benefit is attributed in accordance with
paragraph 70. Do you agree? Why or why not?

Response

We agree with the proposed amendment to paragraph 93 as it clarifies the requirement of
paragraph 70 of IAS 19.

Question 3

Do you have any other comments on the proposals?

Response

As highlighted in the paragraph BC4, in the absence of the practical expedient, the
attribution of contributions from employees or third parties over the periods of services
involved complex calculation. We suggest that the IASB provides guidance on how the
requirement of paragraph 93 could be applied in those circumstances where the proposed
practical expedient is not opted or when the criteria are not met.



